Aquael VersaMAX 2 - Påhängsfilter

 • 449 kr

Aquael VersaMAX 2 - Ett smidigt påhängsfilter.  VERSAMAX-serien består utav externa påhängsfilter designade för filtrering och luftning av vatten i nano-akvarie... Läs mer

Artikelnummer: AE1207
Aquael VersaMAX 2 - Ett smidigt påhängsfilter.


VERSAMAX-serien består utav externa påhängsfilter designade för filtrering och luftning av vatten i nano-akvarier upp till normalstora akvarier. Tack vare sin höga genomströmningskapacitet garanterar filtret en mycket god filtrering av akvarievattnet samtidigt som det kräver väldigt lite utrymme. Filtret är väldigt tyst och lätt att använda. VERSAMAX-filter finns i varianter som lämpar sig för akvarier med en volym på 10 till 300 liter.


 • Komponenter i standardpaketet
  Varje förpackning innehåller ett filterlock, en genomströmningsenhet och en behållare för filtermedia med en svamppatron. VERSAMAX-filtret är helt vattentätt eftersom hela behållaren är gjord i ett stycke.

 • Funktion
  Filtret hängs på ena sidan av akvariet med sugröret inuti tanken medan pumpkroppen hänger på utsidan. Vid uppstart, fyll filterbehållaren med vatten och anslut sedan strömsladden till elnätet. Strax efter att pumpen startar  kommer ett korrekt monterat filter att suga ut luften ur systemet och börja pumpa vatten från akvariet. Pumpkapaciteten kan justeras inom ett brett område med hjälp av ratten placerad på ovansidan av pumpen.

  Pumpen suger in vatten från den nedre delen av akvariet, genom filterpatronerna och slutligen tillbaka in i akvariet vid ytan. Filterkorgarna är designade för att underlätta byte av patron. Filtrets lutningsvinkel är också justerbar.

 • Filtermedia
  Standarduppsättningen av patroner för VERSAMAX-filtret inkluderar en svamppatron gjord av speciell fenol-fri svamp. Den utgör ett särskilt gynnsamt substrat för tillväxt av bakteriekulturer som används för att avlägsna organiska föroreningar från vattnet. På så sätt kompletteras effektiv mekanisk filtrering med utmärkt biologisk filtrering.

  Filterpatroner kan fritt kombineras eller ersättas med andra filtermedia för biologisk eller kemisk filtrering. Till exempel kan du kombinera patroner för biologisk filtrering med en svamp för mekanisk filtrering. Se till att enskilda media är ordnade i lika lager i båda delarna av filterkorgarna.

Teknisk data 

Specifikation 
Effekt/flöde:
800 l/h

Påhängsfilter
Elförbrukning:
7,2 Watt

Ställbart flöde
Filterkorgar:
2 st


Mått (HxDxB):
23,5x15x22,5 cm

För akvarier mellan 40-200L