Fiskfoder

Fiskfoder finns i ett brett urval av märken, olika varianter, kvalitet och prisklasser.

Ett bra fiskfoder är för akvarieimporten ett foder där innehåller viktiga näringsämnen av hög kvalité och till rätt pris. Därför använder vi bland annat de lite dyrare torrfoder från Tropical, eftersom vi vet att de innehåller tillräckligt höga halter av alla viktiga näringsämnen som är särskilt viktiga för våra tropiska fiskars hälsa, tillväxt och färg, t.ex. Spirulina * Vitlök * L-karnitin * Beta-karoten * Beta-1,3/1,6-glukan * Astaxanthin * Nässlor, spenat, och spannmål.

Tropical Malawi flingor

TPC101001
Kraftfull booster för hälsa, tillväxt, immunförsvar, är även lämpligt för yngel.
Extremt kraftfullt förstklassigt kvalitétsfoder som innehåller en optimal balans av alla högvärdiga näringsämnen som är särskilt viktiga för växtätande ciklider. Malawi innehåller extra höga halter av bl.a nässlor, ärtor, spenat, spirulina alger, L-karnitin & lecitin. Havre, nässlor, ärtor och spenat stimulerar matsmältningen och gör den mer effektiv genom att rensa upp i tarmen. Fodrets sammansättning gör så att det lättare rör sig genom tarmen, därmed utvinner fisken mycket mer näring från fodret. En sund tarmrörelse förhindrar förstoppning. Fina smakegenskaper av fodret gör flingor Malawi lätt accepteras av vildfångade och importerade fiskar.
För daglig utfodring av växtätande ciklider & andra växtätande fiskar.
Från: 69,00 kr
Leverans: 1-3 vardagar

Tropical Supervit Flakes

TPC101008
Tropical Supervit innehåller åtta olika typer av flingor.
SUPERVIT är ett välbalanserat multi-ingrediens flingfoder som innehåller åtta olika typer av flingor med dussintals av noga utvalda råvaror av högsta kvalitet. Det har en hög nivå av värdefulla proteiner, vitaminer, mineraler, spårämnen, samt olika färgförstärkande pigment som gör att fiskarnas färger snabbt ökar i intensitet. SUPERVIT innehåller även beta-1,3/1,6-glukan. Beta-1,3/ 1,6-glukan är mycket viktigt för tropiska fiskar eftersom det har en kraftfull effekt på hälsa, sjukdomsresistens och immunförsvarets förmåga att bekämpa infektioner och döda angripande bakterier och parasiter.
För daglig utfodring av allätande akvariefiskar, passar bra för sällskapsakvarier.
Från: 69,00 kr
Leverans: 1-3 vardagar

Tropical Super Spirulina Forte (36%) - Flakes

TPC101004
Super Spirulina Forte innehåller min. 36 % alger (Spirulina platensis).
Spirulina kallas även ”mirakelalgen” och det är ju inte så konstigt eftersom denna lilla alg innehåller mer än 100 olika näringsämnen med ett högt innehåll av värdefulla proteiner, vitaminer och mineraler. Spirulina har en mycket kraftfull effekt på fiskars hälsa, sjukdomsresistens och immunförsvarets förmåga att bekämpa infektioner och döda angripande mikroorganismer, som till exempel bakterier, virus, svamp och parasiter. Spirulina ökar även kvalitet och tillväxt av fiskyngel.
För daglig utfodring av växtätande ciklider & andra växtätande fiskar.
Från: 90,00 kr
Leverans: 1-3 vardagar

Vitality & Color flakes - Kraftfull färg & tillväxt booster

TPC101009
Proteinrikt, färgförstärkande och vitaliserande flingfoder.
Vitality & Color är ett kraftfullt färgstärkande proteinrikt och vitaliserande flingfoder som innehåller en optimal balans av viktiga näringsämnen. Dessa har en positiv effekt på bl.a. snabb tillväxt av fiskyngel, korrekt fiskutveckling, färgforstärkning samt bättre motståndskraft mot sjukdom. På grund av den högre halten av protein, E-vitamin och lecitin rekommenderas fodret särskilt under tillväxt och odling av akvariefisk. Fodret innehåller naturliga karotenoider,betakaroten och astaxantin. För att fiskarna bättre ska kunna tillgodogöra sig fetterna som är i fodret har Vitality & Color berikats med L-karnitin, som stimulerar ämnesomsättningen.
För daglig utfodring av all- och köttätande ciklider samt andra fiskar med högt näringsbehov.
Från: 69,00 kr
Leverans: 1-3 vardagar

Tropical D-50 Plus Flakes

TPC101011
Kraftfullt, färgstärkande och näringsrikt kvalitétsfoder.
D-50 PLUS är ett extremt högklassigt färgstärkande kvalitétsfoder med extra högt proteininnehåll (50%) och en optimal sammansättning av vitaminer och spårämnen., Fiskar som regelbundet utfodras med D-50 Plus blir vitala, får stärkt immunförsvar och det stimulerar även lek. Naturligt astaxanthin intensifierar fiskarnas färger och gynnar många fysiologiska processer, som tillväxt och fortplantning. BETA-1,3/1,6-GLUKAN – är starka naturliga immunförsvarsstimulerande ämnen, vilket stärker fiskarnas egna försvar mot sjukdomar.
För daglig utfodring av diskusar, ciklider och andra akvariefiskar med högt näringsbehov.
Från: 75,00 kr
Leverans: 1-3 vardagar

Tropical D-Allio Plus - Kraftfull hälso-booster

TPC101014
Kraftfullt och näringsrikt kvalitétsfoder med höga halter av vitlök (30%).
Vitlök (Allium sativum L.) har en kraftfull effekt på fiskas hälsa, sjukdomsresistens och immunförsvarets förmåga att bekämpa infektioner. Vitlök stimulerar hela mag-tarmkanalen och gör matsmältningen mer effektiv genom att rensa upp i tarmen och stabilisera tarmfloran. Därigenom förhindras förstoppning och många farliga inflammatoriska tarmsjukdomar. Vitlök ökar fettförbränningen och har därför en kraftfull positiv inverkan på tillväxt av fiskyngel. På grund av sina immunförsvarsstärkande egenskaper rekommenderas D-Allio Plus även för fiskutfodring under karantän och acklimatisering.
För daglig utfodring av diskusar, ciklider och andra akvariefiskar med högt näringsbehov.
Från: 95,00 kr
Leverans: 1-3 vardagar

Tropical Astacolor - Kraftfull färgbooster

TPC101015
Mycket kraftfullt och extremt färförgstärkande kvalitétsfoder.
Astacolor innehåller extra höga halter av naturligt astaxanthin (120 mg/kg), samt en optimal balans av spirulina alger (min. 2%), lecitin och betakaroten. Astaxanthin gör att fiskars röda färg snabbt blir djupare och mer intensiv, också övriga färger förstärks. Astaxanthin har även en positiv effekt på fiskars tillväxt, lek, reproduktionsförmåga och är ett bra skydd mot olika sjukdomar (används därför ofta i foder inom fiskodling). Beta-karoten reducerar bland annat stress och förstärker dina fiskars naturliga färger. Astacolor används som ett kompletterande färgfoder för alla akvariefiskar.
För daglig utfodring av diskusar, ciklider och andra akvariefiskar där man vill stärka och förbättra deras färger.
Från: 89,00 kr
Leverans: 1-3 vardagar

Cichlid Gran

TPC103004
Granulatstorlek: 2,0 mm - 0,5 mm.
Multi-ingrediensbasfoder i form av sjunkande granulat som intensifierar färger på fiskar. Cichlid Gran är avsett för daglig utfodring av allätande ciklider, inklusive många arter av munruvare från Malawisjön. Stark, naturlig immunstimulant ‒ betaglukan extraheras från jäst och stimulerar immunförsvaret hos dina fiskar. Klara, intensiva färger på dina fiskar av naturliga färgämnen från karotenoider från skaldjur och alger. Regelbunden användning av detta extremt näringsrika fodret ger dina fiskar utmärkt kondition, hälsa och vackra färger.
För daglig utfodring av allätande Ciklider, särskilt akvarier med flera olika Ciklidarter
Från: 39,00 kr
Leverans: 1-3 vardagar

Tropical Supervit Granulat

TPC103007
Granulatstorlek: 1,0 mm.
SUPERVIT GRANULAT är ett högkvalitativt, näringsrikt grovkornigt helfoder avsett för daglig utfodring av all akvariefisk. Fodret innehåller en naturlig immunstimulator BETA-1,3/1,6-GLUCAN och stabiliserad vitamin C, som effektivt stärker fiskens immunförsvar och skyddar mot diverse infektioner. Cellulosa och chitin förbättrar matsmältning och förhindrar förstoppning, karotenoider förstärker färger och lecithin ökar vitaliteten och hjälper till att stimulera lek.
För daglig utfodring av allätande akvariefiskar, särskilt lämpligt för sällskapsakvarier.
Från: 39,00 kr
Leverans: 1-3 vardagar

Tropical Vitality & Color Granulat

TPC103008
Granulatstorlek: 2,0 mm - 0,5 mm.
Proteinrikt, färgförstärkande och vitaliserande foder i form av sjunkande granulat avsett för daglig utfodring av allätande och köttätande fiskar. På grund av det höga innehållet av proteiner, E-vitamin och lecitin rekommenderas fodret särskilt under tillväxt och reproduktion av fiskar. Fodret är berikat med naturliga karotenoider ‒ betakaroten och astaxantin förstärker fiskarnas färger och har en positiv effekt på många fysiologiska processer, inklusive reproduktion. För att fiskarnabättre ska kunna tillgodogöra sig fetterna i fodret, har Vitality & Color Granulat berikats med L-karnitin som ökar ämnesomsättningen.
För daglig utfodring av all- och köttätande ciklider samt andra fiskar med högt näringsbehov.
Från: 39,00 kr
Leverans: 1-3 vardagar

Spirulina Granulat (6%)

TPC103012
Granulat storlek: 1 - 3 mm
Spirulina kallas även ”mirakelalgen” och det är ju inte så konstigt eftersom denna lilla alg innehåller mer än 100 olika näringsämnen med en hög nivå av värdefulla proteiner, vitaminer och mineraler. Spirulina har en mycket kraftfull effekt på fiskars hälsa, sjukdomsresistens och immunförsvarets förmåga att bekämpa infektioner och döda angripande mikroorganismer som till exempel bakterier, virus, svamp och parasiter. Spirulina ökar även kvalitet och tillväxt av fiskyngel. Tack vare sin nya delikata strukturen ser granulerna ut som levande föda vilket uppmuntrar fiskarna till att äta. Granulaten är långsamt sjunkande o mjuknar snabbt utan att vattnet blir grumligt.
För daglig utfodring av växtätande ciklider & andra växtätande akvariefiskar.
Från: 39,00 kr
Leverans: 1-3 vardagar

D-Allio Plus Granulat (30% vitlök)

TPC103011
Granulatstorlek: 0,5 - 2mm.
Vitlök (Allium sativum L.) har en kraftfull effekt på fiskas hälsa, sjukdomsresistens och immunförsvarets förmåga att bekämpa infektioner och döda angripande mikroorganismer som t ex bakterier, virus, svamp och parasiter. Vitlök stimulerar hela mag-tarmkanalen och gör matsmältningen mer effektiv, därigenom förhindras förstoppning och många farliga inflammatoriska tarmsjukdomar. Vitlök ökar fettförbränningen och stimulerar tillväxten av fiskyngel. OBS: På grund av sina kraftfulla egenskaper, rekommenderas D-Allio Plus även för fiskutfodring under karantän och acklimatisering.
För daglig utfodring av diskusar, ciklider och andra akvariefiskar med högt näringsbehov.
Från: 39,00 kr
Leverans: 1-3 vardagar

Tropical Spriulina Flakes (6%)

TPC101010
Spirulina flakes innehåller min. 6 % alger (Spirulina platensis).
Spirulina kallas även för ”mirakelalgen” och det är ju inte så konstigt eftersom spirulina innehåller mer än 100 olika näringsämnen med en hög nivå av värdefulla proteiner, vitaminer och mineraler. Spirulina har en mycket kraftfull effekt på fiskars hälsa, sjukdomsresistens och immunförsvarets förmåga att bekämpa infektioner och döda angripande mikroorganismer som till exempel bakterier, virus, svamp och parasiter. Spirulina ökar även kvalitet och tillväxt av fiskyngel.
För daglig utfodring av växtätande ciklider & andra växtätande fiskar.
Från: 75,00 kr
Leverans: 1-3 vardagar

Tropical Green algae wafers

TPC106001
Storlek: diameter 21 mm - 2 mm tjock.
Ett färdigportionerad vegetabilisk foder i form av sjunkande wafers. Stor vattenstabilitet av fodret möjliggör att fiskar kan livnära sig på ett naturligt sätt - i naturen skrapar många harneskmalar bort födan från hårda ytor. Stort kostfiberinnehåll och tillsats av kelp alger (4%), spirulina alger (3%) samt 2% löv från det tropiska mandelträdet (Terminalia Catappa). Spirulina alger kallas även "mirakelalgen" eftersom det innehåller mer än 100 olika näringsämnen med hög nivå av värdefulla proteiner, vitaminer, mineraler och spårämnen, samt olika färgstärkande pigment, som gör att fiskars färg snabb ökar i intensitet.
För daglig utfodring av växtätande malar o andra fiskar som äter i bottenzonen.
Från: 35,00 kr
Leverans: 1-3 vardagar

Tropical Breeder Line: Bas-Tabin A

TPC107001
Tabin storlek: diameter 12 mm - 3 mm tjock
Proteinrikt, multi-ingredient basfoder i form av självhäftande tabletter som kan fästas på rutan i akvariet. Tabletterna kan även användas som sjunkande tabletter till malar och andra akvariefiskar som äter på bottnen av akvariet. Bas-Tabin A är avsett för daglig utfodring av allätande malar samt andra allätande akvariefiskar Berikad med Vitamin A, Vitamin C, Vitamin E och D3 Vitamin. Näringsinnehåll: Protein 40,0% * Fett 5,0% * Fibrer 2,8% * Fukt 10,0%.
Från: 39,00 kr
Leverans: 1-3 vardagar

Tropical Breeder Line: Bas-Tabin B

TPC107002
Tabin storlek: diameter 8 mm - 3 mm tjock
Proteinrikt, multi-ingrediensbasfoder i form av sjunkande tabletter avsett för daglig utfodring av allätande malar samt andra allätande akvariefiskar som äter på bottnen av akvariet. Berikad med Vitamin A, Vitamin C, Vitamin E och D3 Vitamin. Näringsinnehåll: Protein 40,0% * Fett 5,0% * Fibrer 2,8% * Fukt 10,0%.
Från: 39,00 kr
Leverans: 1-3 vardagar

Vegetable Tabin B

TPC107004
Tabin storlek: diameter 8 mm - 3 mm tjock
Vege-Tabin B är avsett för daglig utfodring av växtätande malar samt andra växtätande akvariefiskar som i huvudsak livnär sig på vegetariska näringsämnen. Tabletterna innehåller bland annat kostfiber från olika slags spannmål och alger som hjälper till att reglera matsmältningen och tarmaktiviteten (skyddar fiskar mot förstoppningar). Vege-Tabin B i form av sjunkande tabletter avsett för daglig utfodring av malar och andra akvariefiskar som äter på bottnen av akvariet. Berikad med Vitamin A, Vitamin C, Vitamin E och D3 Vitamin. Näringsinnehåll: Protein 34,0% * Fett 4,8% * Fibrer 3,0% * Fukt 10,0%.
Från: 39,00 kr
Leverans: 1-3 vardagar

Tanganyika Chips

TPC102002
Chipsstorlek: 2,0 x 3,0 mm (0,5 mm tjock).
Långsamt sjunkande chips med kraftfulla smakegenskaper som gör att fodret lätt tas upp av köttätande ciklider. Innehåller 70% ingredienser av marint ursprung, bl.a. räkor (30%), krill (6%) och bläckfiskar (6%). Fiskarnas naturliga motståndskraft mot sjukdomar stärks av ämnen som ingår i spirulina, alger kelp och vitlök, samt genom stabiliserade vitamin C.
För daglig utfodring av allätande och köttätande tanganyikaciklider och andra akvariefiskar.
Från: 39,00 kr
Leverans: 1-3 vardagar

HERBIVORE - small pellet

TPC104003
Pelletsstorlek: diameter 3,0 mm.
CICHLID HERBIVORE PELLETS är ett fiberrikt vegetabiliskt foder i form av flytande pellets med minst 3 % spirulina-alger och en stor andel av kostfiber som stimulerar hela mag- tarmkanalen (rensar upp och stabilisera tarmfloran). Cichlid Herbivore Pellets är avsett för daglig utfodring av växtätande ciklider och andra växtätande akvariefiskar.
Från: 39,00 kr
Leverans: 1-3 vardagar

Tropical Malawi Chips

TPC102001
Chipsstorlek: 3,0 x 3,0 mm (0,5 mm tjock).
Förstklassigt grönfoder i form av små, långsamt sjunkande chips. Storleken och formen på chips är anpassade till munruvande ciklider från Mbunagruppen och andra växtätande ciklider. Innehåller: spannmål (10%), krill (2,2%), gröna ärtor (10%), nässlor (4%), vetekorn (3,2%), spenat (2,6%), Spirulina alger (3,4%), kelp alger (2%).
För daglig utfodring av växtätande ciklider & andra växtätande fiskar.
Från: 39,00 kr
Leverans: 1-3 vardagar

Cichlid Chips

TPC102004
Chipsstorlek: 4,0 x 4,5 mm (0,5 mm tjock).
Långsamt sjunkande chips med kraftfulla smakegenskaper som gör att fodret lätt tas upp av stora och medelstora ciklider. Innehåller bl.a. beta-1,3/1,6-glukan, spirulina & astaxanthin som alla har en kraftfull effekt på färg, hälsa och sjukdomsresistens samt immunförsvarets förmåga att bekämpa infektioner och döda angripande bakterier och parasiter.
För daglig utfodring av allätande Ciklider, särskilt akvarier med flera olika Ciklidarter.
Från: 39,00 kr
Leverans: 1-3 vardagar

Krill Chips

TPC102003
Chipsstorlek: 4,0 x 4,5 mm (0,5 mm tjock).
Sjunkande chips med kraftfull smak, för utfodring av all- och köttätande ciklider samt andra fiskar med högt näringsbehov. Krill Chips är ett kraftfullt, färgstärkande o näringsrikt kvalitétsfoder, som innehåller högvärdig krill (min. 40%), naturliga proteiner, vitaminer och mineraler, samt olika hälsosamma och färgstärkande ämnen från naturliga källor.
För daglig utfodring av all- och köttätande akvariefiskar med högt näringsbehov.
Från: 49,00 kr
Leverans: 1-3 vardagar

Krill Gran

TPC103003
Granulatstorlek: 0,5 - 2mm.
Multi-ingrediensfoder i form av sjunkande granulat. Krill Gran är ett kraftfullt, färgstärkande och näringsrikt kvalitétsfoder som är fullt med högvärdig antarktisk krill (40%) och naturliga proteiner, vitaminer, mineraler, aminosyror, kitin, samt värdefulla omättade fettsyror (inkl. Omega 3). Det innehåller även färgstärkande ämnen från naturliga källor, däribland lättsmält astaxantin. Krill Gran säkerställer även snabb och harmonisk tillväxt av fiskyngel, korrekt fiskutveckling och stärker immunförsvaret. Krill Gran kraftfulla smakegenskaper gör att fodret lätt accepteras av kräsna och krävande ciklider och andra särskilt krävande akvariefiskar.
För daglig utfodring av all- och köttätande ciklider samt andra fiskar med högt näringsbehov.
Från: 45,00 kr
Leverans: 1-3 vardagar

Discus Gran Wild

TPC103002
Granulat storlek: 1 - 3 mm
Multi-ingrediensfoder i form av långsamt sjunkande granulat som innehåller bland annat krill, frukt, vitlök och alger (spirulina, chlorella och kelp). Tack vare den porösa strukturen mjuknar granulatet snabbt i vatten och accepteras därför av viltfångad fisk. Omättade fettsyror, protein, vitaminer från spirulina och chlorella och mikro- och makroelement från kelpalger ger fiskarna utmärkt kondition, snabb tillväxt och vitalitet. En stor del av ingredienserna av vegetabiliskt ursprung återspeglar diskusars diet i naturen. Fiskar som utfodras regelbundet med granulatet erhåller en stor dos av klorofyll som stärker fiskens immunförsvar. Karotenoider från krill och röd paprika och astaxantin stärker fiskarnas färger.
För daglig utfodring av vilda diskusar och andra växtätande fiskarter

Från: 39,00 kr
Leverans: 1-3 vardagar
Nyhet

Kraftfull LED-belysning i aluminiumprofil med högeffektiva lysdioder.

Kraftfull LED-belysning i aluminiumprofil med högeffektiva lysdioder.

Akvariebelysning LED
Öppettider

Eftersom odlingsanläggningen finns på min privat adress har jag alltid öppet när jag är hemma, även helger och kvällar.
Ring gärna innan du kommer då jag ibland är iväg på korta ärenden. Jag nås lättast på tlf. 0760 490 395

Medimport produkter
Medimport

Vill du ha chansen att vara med och beställa hem stora hinkar med fiskfoder till grossist priser?

Båda privatpersoner och företag är välkomna att lägga en beställning.
Beställningsvillkor och information om medimport hittar du genom att klicka här:

Passion för Malawi Ciklider
Malawi Ciklider

Vi på Akvarieimporten älskar malawi ciklider. Med mer än 20 års erfarenhet inom odling av malawi ciklider så hjälper vi Er gärna med råd och frågor. Vi vill hela tiden bli bättre och om ni har förslag på produkter eller andra förbättringar vi kan göra så lyssnar vi mer än gärna. Hör gärna av till: kontakt@akvarieimporten.se

Product added to wishlist
Product added to compare.