Lufthävert - 25 mm

  • 159 kr

Lufthävert, även kallad för Tjeckisk luftrör och luftlyftare.Lufthävert som sammankopplas med luftslang samt luftpump för att tillsammans med en filtermatta ell... Läs mer

Artikelnummer: GN406
Lufthävert, även kallad för Tjeckisk luftrör och luftlyftare.
Lufthävert som sammankopplas med luftslang samt luftpump för att tillsammans med en filtermatta eller svampfilter kunna skapa ett eget tystgående filter, används framförallt i odlingsakvarier eller större akvarium anläggningar. 

Luften stiger i form av små bubbor från botten av röret och för med sig vatten ut genom rörets mynning. Detta skapar ett undertryck i filtret som tvingar vatten att passera genom filtermattan, på detta sätt blir vattnet både filtrerat samt syresatt och tack vare sin unika design är den tjeckiska lufthäverten mycket tystare jämfört med bland annat den klassiska lösning med en luftslang nerstucken i ett VP-rör.

Beroende på placeringen av rörets mynning och mängden luft som strömmar ut genom röret kan du själv anpassa flödet, oavsett om du vill ha ett svagt och långsamt flöde till känsliga yngel eller stort flöde med kraftig ytrörelse för större syrekrävande fiskar.  

 
Specifikationer 
Diameter rör:
25 mm
Effekt/flöde:
Upp till 900 l/h
Storlek på akvarie:
Upp till 450 l
 
Observera:
Storlek på karet är endast en riktlinje, har du ett välplanterat akvarie med en mindre mängd fiskar så kan denna modell även användas på större akvarier medans om du har ett odlingskar med mycket fiskar så fungerar den bäst till mindre akvarier än angivet i specifikationen.