Aquael ZeoMAX Plus 1000ml

  • 95 kr

Aquael ZeoMAX Plus - Zeolite  Aquael ZeoMAX PlusZeolit är mineraler gjorda huvudsakligen av aluminiumoxider och kiseloxider som bildar porösa konstruk... Läs mer

Artikelnummer: 106616
Aquael ZeoMAX Plus - Zeolite  

Aquael ZeoMAX Plus
Zeolit är mineraler gjorda huvudsakligen av aluminiumoxider och kiseloxider som bildar porösa konstruktioner med kanaler och kammare. ZEOMAX PLUS är en naturlig zeolit som används för kemisk filtrering av vatten i sötvattensakvarier, paludarium, och terrariumpooler mm. Den har formen av ett grus tillverkat av noggrant utvald zeolit som ger en mycket stor absorptionskapacitet. Dessa utrymmen kan fritt fyllas av vattnet. Som ett resultat har ZEOMAX PLUS en enorm absorptionskapacitet och det absorberar och binder olika typer av kemiska föroreningar – kväveföreningar och tungmetaller samt andra ämnen som är skadliga för fisk.
 
Hur fungerar ZeoMAX Plus? 
Den speciellt framställda zeoliten som används för produktion av ZeoMAX Plus har utmärkta absorptionsegenskaper. Resultat blir en filtermedia som absorberar t.ex giftiga kväveföreningar lösta i vatten. Den fångar upp ammoniak och binder och neutraliserar även nitrit- och nitratjoner. Det skyddar fisken mot skadliga kväveämnen och gör det möjligt att begränsa storleken och frekvensen av vattenbyten.
 
Var och när fungerar ZeoMAX Plus? 
ZeoMAX Plus lämpar sig perfekt som media i ytterfilter, innerfilter med kammare för lös media (t.ex. Aquael Turbofilter), samt i sumpar eller egentligen i alla filtertyper som tillåter lös media i nätpåse.
 
Hur ska jag använda ZeoMAX Plus? 
ZeoMAX Plus används direkt ur kartong och kräver ingen sköljning eller andra behandlingar innan användning. Innehållet i förpackningen placeras i filterkorg eller filterkammare. För att säkerställa optimala resultat rekommenderas att placera ZeoMAX Plus efter de mekaniska och biologiska filtermedierna. 
 
Hur länge fungerar ZeoMAX Plus? 
Funktionen av ZeoMAX Plus (absorption) gör att den gradvis mättas och slits. För att bibehålla optimala filtreringsegenskaper bör den bytas ut ungefär var 4:e vecka.
 


Produktspecifikation 
Mängd:1 Liter