Easy-Life RootSticks - 25st

  • 89 kr

Easy-Life RootSticks - 25stEasy-Life 25 Root Sticks är idealiska för att mata akvarieväxter direkt vid rötterna. Produkten innehåller 25 stycken speciella lerpi... Läs mer

Artikelnummer: EL-070

Easy-Life RootSticks - 25st

Easy-Life 25 Root Sticks är idealiska för att mata akvarieväxter direkt vid rötterna. Produkten innehåller 25 stycken speciella lerpinnar som är mycket näringsrika och har ett högt järninnehåll. En särskild förbehandling av pinnarna förhindrar att de faller sönder omedelbart efter kontakt med vattnet, vilket gör att näringsämnena frigörs under flera veckor. Vattnet blir inte alls grumligt, så algerna gynnas inte. Produkten är mycket lätt att använda och orsakar inte ytterligare vattenföroreningar.

Använd dessa rotpinnar på växter som har ett stort behov av rotnäring, till exempel Cryptocoryne, Echinodorus och Lotus. Om jordlagret är mycket grunt eller om växtrötterna är ganska små kan pinnarna lätt brytas i mindre bitar, så rotpinnarna kan användas i alla fall.

Pinnarna har en längd på ca 55 mm.
Dosering:
För att dosera Easy Life Root Sticks i ditt akvarium, följ dessa steg:

- Bestäm hur många Root Sticks du behöver baserat på storleken på ditt akvarium och mängden växter du har. Rekommendationer om dosering baserat på akvariets storlek och växtbelastning finns på förpackningen.

- Gräv små hål i substratet nära rötterna på dina akvatiska växter. Hålen ska vara tillräckligt djupa för att rymma Root Sticks.

- Placera en eller flera Root Sticks i varje hål, beroende på rekommendationerna för dosering och behoven hos dina växter.

- Täck över hålen i substratet så att Root Sticks är helt täckta. Detta hjälper till att förhindra att de flyter upp och håller dem på plats nära rötterna.

- Upprepa denna process varje gång du behöver gödsla dina växter, vanligtvis med några månaders mellanrum eller enligt rekommendationerna på förpackningen.

Se till att följa tillverkarens instruktioner noga för att undvika överdosering eller underdosering, vilket kan påverka dina växters hälsa och den övergripande balansen i ditt akvarieekosystem.