Aquael UltraMax 1500

  • 2 345 kr

Aquael ULTRAMAX 1500 Ytterfilter.Aquael ULTRAMAX – innovativa, tekniskt avancerade ytterfilter använder patenterade lösningar. De är extremt användarvänliga och... Läs mer

Artikelnummer: 120665
Aquael ULTRAMAX 1500 Ytterfilter.


Aquael ULTRAMAX – innovativa, tekniskt avancerade ytterfilter använder patenterade lösningar. De är extremt användarvänliga och kan användas i praktiskt taget alla akvarier för att rena vatten och bibehålla de nödvändiga vattenparametrarna. Filtret kan användas i sötvattensakvarier och marina akvarier. 

Oöverträffad prestanda
ULTRAMAX-filtren har ett högt vattenflöde och kan fungera effektivt även i mycket stora akvarium (upp till 700 l). Eftersom filtren är mycket rymliga kan de dessutom hålla stora mängder filtermedia. Filtermedia placeras i praktiska ergonomiska korgar med en kapacitet på 1,9 l vardera. Detta garanterar extremt effektiv mekanisk och biologisk filtrering. Filtren levereras med en komplett uppsättning filtermedia noggrant utvalda för att möta behoven hos ett typiskt akvarium.

Inbyggt förfilter
Det första i sitt slag på marknaden Det finns ett stort svampförfilter inbyggt i locket på varje ULTRAMAX-filter (med en kapacitet på ca 0,6 l). Den är utformad för att på mekanisk väg fånga upp större  föroreningar innan de kan komma in i filtret. På så sätt skyddar förfiltret enheten från att sätta igen vilket i sin tur reducerar den nödvändiga rengöringsfrekvensen till ett minimum. Istället räcker det att regelbundet tvätta förfiltersvampen i kranvatten. Detta tar bara några minuter och kräver inte att filtret kopplas bort från strömförsörjningen eller tas ut ur akvariet.

Exceptionellt tyst drift 
Den utmärkta designen av impeller och impellerhus grundad på mer än trettio års erfarenhet av Aquaels ingenjörsteam och användningen av en keramisk impelleraxel resulterar i praktiskt taget ljudlös drift. Av denna anledning kan filtret användas fritt i alla rum, även i ett sovrum.

Exceptionellt låg strömförbrukning 
Aquael bryr sig om miljön och hjälper sina kunder att spara pengar. Det är därför de innovativa ULTRAMAX-filtren har en låg förbrukning vilket leder direkt till lägre elräkningar för akvaristen. ULTRAMAX 1500-modellen förbrukar endast 16W.

Driftsäkerhet 
Vatteninloppen och -utloppen i ULTRAMAX-filtren är utrustade med dubbla kulventiler som är extremt tillförlitliga. Ventilerna förhindrar även de minsta vattenläckor och gör att slangarna enkelt och snabbt kan kopplas bort från filtret när det ska genomgå rengöring och underhåll.


Produktfördelar
  • Stor volym för filtermedia
  • Inbyggt förfilter säkerställer långt rengöringsintervall
  • Möjlighet att konfigurera filtermedia helt fritt
  • Prestandakontroll gör det enkelt att anpassa vattenflödet till akvariets behov
  • Självsugande läge vid uppstart
  • Exceptionellt tyst drift
  • Integrerade avstängningsventiler


Teknisk data 

Specifikation 
Effekt/flöde:
1500 l/h

Komplett med filtermedia 
Elförbrukning:
16 Watt

4st Filterkorgar, 1.9L/st
Volym:
13,5L

Ställbart flöde
Mått (BxHxD):
27x45,5x29 cm

För akvarier mellan 250-450L


Video

RESERVDELAR