Aquael CarboMax Plus 1000ml

  • 119 kr

Aquael CarboMax Plus - Aktivt Kol Aquael CarboMax Plus Högkvalitativt aktivt kol, som har utmärkta absorptionsegenskaper. Placeras i filtret där kolet... Läs mer

Artikelnummer: 106615
Aquael CarboMax Plus - Aktivt Kol 

Aquael CarboMax Plus 
Högkvalitativt aktivt kol, som har utmärkta absorptionsegenskaper. Placeras i filtret där kolet binder lösta kemiska ämnen ur vattnet Det neutraliserar tungmetalljoner och klor. Det absorberar rester av mediciner och andra kemiska preparat. Det tar också bort olika missfärgningar (t.ex. orsakade av trä placerat i akvariet). Kolet har formen av pellets som är helt dammfria tack vare den noggrant utvecklade dammborttagningstekniken.

Hur fungerar CarboMAX Plus?
Det aktiva kolet som används för produktionen av CarboMAX Plus har utmärkta absorptionsegenskaper tack vare vilka det absorberar giftiga ämnen lösta i vatten. Det neutraliserar tungmetalljoner och klor som finns i kranvatten. Tar bort färgämnen och återställer kristallklart vatten. Det absorberar rester av mediciner och andra kemiska preparat.

Vilken typ av filter lämpar sig CarboMAX Plus för?
CarboMAX Plus är perfekt som media i ytterfilter, innerfilter med kammare för lös media (t.ex. Aquael Turbofilter), samt i sumpar eller egentligen i alla filtertyper som tillåter lös media i nätpåse.
CarboMAX Plus kan användas i så väl nyetablerade som inkörda akvarier för att förbättra vattenkvaliteten och binda föroreningar eller för att absorbera medicinrester efter avslutad behandling.
En förpackning CarboMAX Plus innehåller två påsar på vardera på 0,5 l. En påse CarboMAX Plus rekommenderas för upp till 150 l vatten.

Hur ska jag använda CarboMAX Plus?
CarboMAX Plus används direkt ur kartong och kräver ingen sköljning eller andra behandlingar innan användning. Innehållet i förpackningen placeras i filterkorg eller filterkammare. För att säkerställa optimala resultat rekommenderas att placera CarboMAX Plus efter de mekaniska och biologiska filtermedierna.

Hur länge fungerar CarboMAX Plus?
CarboMAX Plus funktion (absorption) gör att den gradvis mättas. För att bibehålla optimala filtreringsegenskaper bör den bytas ut ungefär var 4:e vecka.


Produktspecifikation 
Mängd:2x0.5 Liter