Aquael NitroMAX Pro 300ml

  • 239 kr

Aquael NitroMAX Pro   NitroMAX ProBestår utav fleecepåsar fyllda med jonbytarharts. Den bekväma formen på påsen gör den lättplacerad och enkel at... Läs mer

Artikelnummer: 106622
Aquael NitroMAX Pro   

NitroMAX Pro
Består utav fleecepåsar fyllda med jonbytarharts. Den bekväma formen på påsen gör den lättplacerad och enkel att byta ut. Det används för kemisk absorption av kväveföreningar lösta i vatten. Det binder giftiga kväveföreningar som produceras av fiskar vilket förbättrar vattenparametrarna och effektivt förhindrar tillväxt av alger. NitroMAX Pro är extremt effektivt.

Vad är NitroMAX Pro?
NitroMAX Pro är ett unikt filtermedia designat för kemisk vattenfiltrering i sötvattensakvarier, paludarium och terrariumpooler. NitroMAX PRO är fleecepåsar fyllda med ett speciellt utvalt jonbytarharts stabiliserat med ett fyllmedel. Det används för kemisk absorption av kväveföreningar lösta i vatten. Kväveföreningar är en av huvudorsakerna till försämringen av fiskens hälsotillstånd och bidrar till utvecklingen av besvärande alger i akvariet.

Hur fungerar NitroMAX Pro?
Det unika jonbytarhartset som används i NitroMAX Pro har utmärkta absorptionsegenskaper. Som ett resultat absorberar den giftiga kväveföreningar. Fångar upp nitrit- och nitratjoner från vattnet. Det skyddar fisken mot skadliga kväveämnen och gör det möjligt att begränsa storleken och frekvensen av vattenbyten. Förhindrar effektivt tillväxt av alger.

Var och när fungerar NitroMAX Pro?
NitroMAX Pro är perfekt som media i ytterfilter, innerfilter med kammare för lös media (t.ex. Aquael Turbofilter), samt i sumpar mm. Det rekommenderas speciellt för akvarier med stora fiskar eller ett stort antal fiskar där problem med för stora mängder kväveföreningar i vattnet föreligger.

En påse (100ml) räcker för filtrering av ca. 70 l akvarium i ca. 30 dagar. En förpackning NitroMAX Pro innehåller 3 dospåsar med en kapacitet på 0,3 l vardera.

Hur ska jag använda NitroMAX Pro?
NitroMAX Pro används direkt ur kartong och kräver ingen sköljning eller andra behandlingar innan användning. Innehållet i förpackningen placeras i filterkorg eller filterkammare. För att säkerställa optimala resultat rekommenderas att placera NitroMAX Pro efter de mekaniska och biologiska filtermedierna. 
 
Hur länge fungerar NitroMAX Pro? 
NitroMAX Pro funktion (absorption) gör att den gradvis mättas och slits. För att bibehålla optimala filtreringsegenskaper bör den bytas ut ungefär var 4:e vecka..
 


Produktspecifikation 
Mängd:3x100 ml