eSHa alx

  • 105 kr

eSHa alx är ett effektivt preparat mot fisklöss, ankarmask, gällöss.eSHa alx är en veterinärmedicin som effektivt bekämpar parasiter av arten Crustacea (Maxillo... Läs mer

Artikelnummer: SH1020013
eSHa alx är ett effektivt preparat mot fisklöss, ankarmask, gällöss.

eSHa alx är en veterinärmedicin som effektivt bekämpar parasiter av arten Crustacea (Maxillopoda), som fisklöss (Argulus), ankarmask (Lernaea), gällöss (Ergasilus och Salmincola), etc.

Fisklöss (Argulus). Fiskar som är infekterade med fisklöss är skygga och visar onormalt beteende. Fisken försöker själv klia bort parasiterna genom att gnugga sig mot andra akvariefiskar eller mot akvarieinredningen. Fisklössbett kan orsaka inflammerade fläckar på huden. Fisklöss är synliga för blotta ögat som 4-12 mm långa parasiter formade som en fingernagel.

Ankarmask (Lernaea). Är det i stället en ankarmask sätter den sig ofta på kroppen, fenorna eller runt munnen. Den sätter sig gärna också i gälarna vilket orsakar andningssvårigheter. Ankarmask kan identifieras som lång, käppformad eller förgrenade parasiter med två långa äggsäckar. Huvudet borras ned i fjällfickorna och orsakar inflammation.

Gällöss (Ergasilus och Salmincola). Gällöss orsakar utbredda skador på gälarna. Det visar sig genom att fisken får svårt att andas, blir svag och förlorar vikt. Gällöss är ca 1.5 mm kan ses på gälarna med blotta ögat.

Fiskar som är i ett försvagat tillstånd eller som är skadade av någon av ovannämnda parasiter är ofta mottagliga för "superinfektioner", dvs. att de drabbas av flera olika sjukdomar samtidigt.

eSHa alx kan används både till dammar och akvarium.
OBS: En 20ml flaska av eSHa alx räcker för att behandla 4000 liter vatten.